Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΜΕΑ! !!

του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
Δημοτικού συμβούλου Κατερίνης


        Κάνουν πορείες, συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες στο Μέγαρο Μαξίμου τα ΑΜΕΑ γιατί τους περικόπτουν τα επιδόματα των 250 ευρώ, ένα μέτρο που έρχεται μετά την αναστολή του Νόμου για τις προσλήψεις των αναπήρων και τις περικοπές χιλιάδων κοινωνικών δικαιωμάτων.
       Αντί να χαίρονται και να πανηγυρίζουν γιατί μετά τον Κωνσταντόπουλο τον πρώην υφυπουργό, και η Μίχου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και άλλοι επίδοξοι επιχειρηματίες ( ο θεός να τους κάνει επενδυτές ) προτείνουν τελεφερίκ στον Όλυμπο με το επιχείρημα ότι έτσι θα έχουν πρόσβαση στο βουνό των Θεών και οι ΑΜΕΑ. Γιατί δήθεν και οι ΑΜΕΑ έχουν δικαιώματα, γιατί δήθεν και τα ΑΜΕΑ δικαιούνται στα πλαίσια των ίσων ευκαιριών να απολαμβάνουν τις βουνοκορφές του Ολύμπου.



      Μια αισχρή εκμετάλλευση της ευαισθησίας της κοινωνίας για τα ΑΜΕΑ προκειμένου να βάλλουν πόδι στον Όλυμπο.
      Την ίδια ώρα που φορτώνουν το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας στην Ελληνική Οικογένεια επιδεικνύοντας το πραγματικό απεχθές βλέμμα του αποκλεισμού από μεριάς της κυβέρνησης.
      Αλήθεια κ. Μίχου και οι συν αυτώ η ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον σας για τους ΑΜΕΑ ξεκινά και εξαντλείται στην πρόσβαση τους με τελεφερίκ στον Όλυμπο; Τι έχετε να πείτε και τι θα κάνετε για τις έντονες διαμαρτυρίες του κινήματος των ΑΜΕΑ για τα νέα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης;
      Ή απλά τα ΑΜΕΑ είναι το πρόσχημα και το όχημα για την ληστρική εκμετάλλευση του Ολύμπου;


Κατερίνη 3/12/2011
Αντώνης Δ. Μάντζιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου