Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Προσκλητήριο ελπίδας και αγώνα













Ψηφίζουμε Πρωτοβουλία Πολιτών.
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.



Ανοικτή επιτολή
του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Μάντζιου



Φίλοι συνδημότες και συνδημότισσες
Φθάνοντας στο τέρμα της προεκλογικής περιόδου αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τις δεκάδες χιλιάδες δημότες του Δήμου μας με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή και συζητήσαμε από άκρη σε άκρη του Δήμου, από τα παράλια του Θερμαϊκού μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και από το κέντρο της Κατερίνης μέχρι την μακρινή Έλαφο.

Μια γνωριμία που είναι πλούτος για μας για τις μέρες που έρχονται. Μια συνάντηση που μπορεί για μερικά χωρία να έγινε προεκλογικά όμως θα πάρει μόνιμο χαρακτήρα από την επόμενη κιόλας των εκλογών.

Αυτές οι συναντήσεις ήταν γεμάτες από την αγωνία των συνδημοτών μας για το μεροκάματο, για τη σύνταξη, για την ακρίβεια, για το αύριο και παραπέρα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες στην πόλη και τους Οικισμούς του Δήμου μας.

Ήταν μεγάλη η δυσπιστία για αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη πατρίδα μας αλλά και κατά των δημάρχων που πέρασαν κατά καιρούς. Μια δυσπιστία που έφθανε μέχρι και εμάς, μιας και η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος καίει τα χλωρά μαζί με τα ξερά.
Εμείς επιμένουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε ίδιοι εμείς που ήμασταν παρόντες στους αγώνες για το μεροκάματο, την ακρίβεια και την ανεργία, στους περιβαλλοντικούς αγώνες για τον Όλυμπο, τον Πέλεκα, τον ΧΥΤΑ Κατερίνης και την ανακύκλωση, στους αγώνες για την ανέγερση του Νοσοκομείου, και τη δημιουργία κέντρου μαστού, στους αγώνες για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα τη γειτονιάς.

Δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που επιδιώκοντας ή κερδίζοντας το κομματικό χρίσμα θα είναι περαστικοί από το Δήμο κάνοντας απλά μια δοκιμή και μια διακοπή από την επαγγελματική τους πορεία.

Με αυτούς που ήταν απόντες από τα κοινά τα χρόνια που πέρασαν και κατεβαίνουν στις εκλογές, ελπίζοντας στο τυχαίο της εκλογής και έχοντας ήδη έτοιμες της βαλίτσες τους για το επόμενο πλοίο αν αποτύχουν.

Ούτε με τον κ. Χιονίδη που διοίκησε τον Δήμο με αυταρχισμό, αλαζονεία, αδιαφάνεια, ιεραρχώντας πρώτα τα έργα βιτρίνας από τα έργα υποδομών, χρεώνοντας υπέρμετρα τον Δήμο και αξιοποιώντας μια βουβή συναίνεση της αντιπολίτευσης.

Και φυσικά δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς που βλέπουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σαν πρόβα εν όψει των βουλευτικών εκλογών μετρώντας πόσους ψήφους θα κουβαλήσουν στο κόμμα τους.

Εμείς ήμασταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων τα χρόνια που πέρασαν και θα είμαστε πάλι στην πρώτη γραμμή από όποια θέση μας τάξει η ψήφος των δημοτών. Εφαρμόζοντας στην πράξη, από τώρα, τη λαϊκή συμμετοχή τη διαφάνεια, την αγωνιστική διεκδίκηση.

Συνδημότες συνδημότισσες
Σε τούτη την κρίσιμη ώρα καλούμε όλους τους πολίτες, και μάλιστα τους θυμωμένους, τους αδικημένους, τους μη προνομιούχους, τους προβληματισμένους πολίτες να εκφραστούν συμμετέχοντας στις εκλογές. Αποχή σημαίνει λευκή επιταγή αφήνοντας στους άλλους να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

Τους καλούμε να τοποθετηθούν κατά του μνημονίου, κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και των επόμενων χειρότερων μέτρων που έρχονται, κατά των εκβιασμών των τελευταίων ημερών.

Τους καλούμε να υπερβούν κομματικές γραμμές, προσωπικές υποχρεώσεις, φιλικές προτιμήσεις ή την πεπατημένη χρόνων.

Τους καλούμε παράλληλα να δώσουν θετική ψήφο σε αυτές τις δυνάμεις που είναι άξιες να διοικήσουν τον Δήμο, σε αυτούς που θέτουν το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό, σε αυτούς που δεν εξαργυρώνουν θέσεις, σε αυτούς που θα παλέψουν από τις αυτοδιοικητικές θέσεις για τον απλό δημότη.

Για ένα Δήμο με διαφάνεια, με συμμετοχή του πολίτη, με χρηστή διοίκηση, με αγώνες για την διεκδίκηση πόρων, για ένα Δήμο της Αλληλεγγύης.
Επειδή πόλη είναι οι άνθρωποί της.
Για αυτό. Ψηφίζουμε Πρωτοβουλία Πολιτών.
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου